Ce licee vor sa urmeze elevii de clasa a VIII-a din judetul Hunedoara

cjraehd

Centrul Judetean de Resurse si Asistenta Educationala Hunedoara (CJRAE Hunedoara) a publicat recent, pe forumul Inspectoratului Scolar Judetean Hunedoara raportul unui studiu privind “Opţiunile elevilor de clasa a VIII-a”, realizat în perioada 23.11.2015 – 10.12.2015.

Studiul a fost realizat de CJRAE Hunedoara cu scopul identificarii primelor trei opţiuni ale elevilor de clasa a VIII-a din şcolile hunedorene, privind invatamantul liceal si profesional pentru anul scolar 2016-2017. În paralel, s-au urmărit şi sursele de informare cu privire la unităţile de învăţământ liceal şi învăţământ profesional ale elevilor.

Studiul a utilizat chestionarul autoadministrat SOE8 2016 conceput de CJRAE Hunedoara-CJAP. Chestionarul s-a completat on line la adresa http://cjraehd.ro/chestionare/. Lotul de subiecţi totalizează un număr de 2797 de elevi de clasa a VIII-a din toate şcolile hunedorene.

In raport se menţioneaza că în Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România (SIIIR), judeţul Hunedoara are înregistrat în anul şcolar 2015-2016 un efectiv de 3638 elevi de clasa a VIII-a, aceasta însemnând că lotul de subiecţi al studiului acoperă 76,88% din populaţia elevilor de clasa a VIII din judeţ, rezultând o marjă de eroare estimata la 1% la un nivel de încredere de 99%.

Din studiu mai reiese ca elevii chestionati prefera pentru invatamantul liceal filierele: teoretica (57,03%), tehnologica (21,84%) si vocationala (9,21%), in timp ce pentru invatamantul profesional opteaza 11,9%.

Desi de filiera tehnologica se declara interesati doar 21,84%, fata de 57,03% in cazul celei teoretice, elevii sunt atrasi de profile liceale cu perspectiva de ocupare profesionala dupa absolvire, precum cea de tehnician multimedia, ofertata de Colegiul Tehnic Energetic “Dragomir Hurmuzescu” Deva, cea de coafor stilist, aflata in oferta mai multor licee din judetul Hunedoara sau cea de tehnician in transporturi.

Raportul studiului poate fi descarcat de aici.

 

http://isj.hd.edu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>