Prima vizită a unui ambasador român în Statul Jersey

DSC_0092

La invitaţia lui Sir Michael Birt, Bailiff al Statului Jersey, ambasadorul României la Londra, Dr. Ion Jinga a efectuat o vizită de lucru în Insula Jersey, în perioada 8 – 9 septembrie 2014.

Statul Jersey este posesiune a Coroanei Britanice care se autoguvernează din anul 1204. 

Ambasadorul a fost însoţit de Ioan Dascălu, ataşat pe probleme de afaceri interne şi Paul Hussar, consul în cadrul Ambasadei. Vizita se înscrie în strategia Ambasadei României de dezvoltare a relaţiilor cu entităţi locale din Marea Britanie sau posesiuni ale Coroanei britanice, pentru promovarea intereselor României în domeniile economic, financiar, cultural şi social, precum şi pentru cunoaşterea problemelor cu care se confruntă şi a aspiraţiilor comunităţilor româneşti care trăiesc în aceste zone.

Cu ocazia vizitei, a fost semnat Acordul privind recunoaşterea reciprocă a permiselor de conducere dintre Ministerul Român al Afacerilor Interne şi Departamentul de Transport şi Servicii Tehnice din Insula Jersey.

În semn de apreciere pentru contribuţia adusă la dezvoltarea relaţiilor bilaterale dintre România şi Jersey, autorităţile locale au oferit ambasadorului Ion Jinga “Medalia de Argint a Statului Jersey (The Silver Medal of the States of Jersey).

Aceasta a fost prima vizită a unui ambasador român în Statul Jersey.

RegioNews.ro

Sursa ştirii şi fotografia: Ambasada României la Londra

One Response to Prima vizită a unui ambasador român în Statul Jersey

  1. Mihaela spune:

    Este un lucru extraordinar! Felicitari diplomatiei romanesti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>