Expoziţie românească la muzeul Horniman din Londra

RevisitingRomania_447

Ȋn perioada 3-5 octombrie 2014, la muzeul Horniman din Londra, a avut loc expoziția “Revisiting Romania: Dress and Identity”, un proiect de amploare dedicat culturii tradiţionale româneşti în Marea Britanie.

Institutul Cultural Român din Londra, împreună cu prestigiosul muzeu de antropologie şi etnologie Horniman, cu sprijinul Ambasadei României, au organizat o serie de evenimente menite să celebreze arta şi cultura popularǎ româneascǎ, se arată într-un comunicat de presă al Ambasadei României la Londra.

Au fost expuse publicului peste 500 de costume populare, covoare, ștergare, țesături și obiecte casnice provenite din diferite zone etnografice ale României, dintre care s-a remarcat un superb costum ce a aparținut Reginei Maria a României.

Pentru a completa această incursiune în cultura românească tradițională, organizatorii au pregătit o serie de concerte, demonstrații de meșteșuguri tradiționale, proiecții de filme și expoziții culinare, care s-au desfǎşurat în parcul muzeului, în 4 şi 5 octombrie.

Prezent la eveniment, Ambasadorul României în Marea Britanie, Dr Ion Jinga, a vizitat atelierele demonstrative ale celor trei artişti populari din România, Daniel Leş, Mihaela Bǎdescu şi Paul Buta, care au ȋncântat publicul cu demonstraţii de mǎiestrie ȋn arta olǎritului, a picturii de icoane pe sticlǎ, piatrǎ semiprețioasă şi lemn, şi a confecționării de mǎști tradiționale românești.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>